Vossegatsedijk 2a
3981 HS BUNNIK
Tel: 030 2540888
 
  Postbus 164
3980 CD BUNNIK
buro@de-prouw.nl

Blog over

Blog
Blog


2015
24
Dec
Wijzigingen in personeel
Blog - Team
Het nieuwe jaar staat voor de deur en binnen constructiebureau De Prouw zullen er wat wijzigingen plaatsvinden in de personele bezetting. Sebastiaan Wesseloo heeft na 6 jaar dienst besloten om een ander avontuur tegemoet te gaan. In zijn plaats is onze afstudeerder, Sander Petiet, aangenomen als constructief tekenaar en juniorconstructeur. Na een uitgebreid afstudeeronderzoek over de mogelijkheden van een eventueel funderingherstel van de ovale zaal van het Teylers Museum,  is duidelijk geworden dat Sander ook de affiniteit en creativitieit bezit die zo belangrijk is binnen dit bedrijf. Vol energie gaan we met dit nieuwe team van 2016 een prachtig jaar maken.
Lees meer...
 
2015
07
Aug
Het eerste Revit BIM-model is gereed
Blog - Nieuws
Het heeft ons moeite gekost en we zijn tegen de nodige problemen aangelopen, maar het is zover: het eerste Revit BIM-model is klaar. In samenwerking met Terrena Architecten uit Rotterdam is voor de nieuwbouw van de Plaats van Samenkomst in Rotterdam-Zuid een BIM-model opgesteld waarin de installaties, constructies en het bouwkundige ontwerp perfect geïntegreerd zijn. Hiermee wordt in een beginstadium al een compleet beeld verkregen van de onderlinge struikelblokken. Waar traditioneel tekenwerk zich beperkt tot een 2D snede op een willekeurige plek, kan in dit 3D model inzicht worden vekregen van een extra dimensie, de diepte. Het betreffende ontwerp is ca. 30x25m, bestaat uit 4 bouwlagen en is voor ons het begin van een innovatieve en effectieve toekomst in de 3D BIM-wereld.
Lees meer...
 
2015
05
Jun
Feestelijke opening St. Janskerk Gouda
Blog - Algemeen
Na een succesvolle bouwperiode is het moment aangekomen dat het koor weer officieel in gebruik genomen kan worden. Op donderdag 11 juni is de feestelijke (her)opening van het (hoog)koor. De koorkolommen en vieringpijlers zijn voorzien van een nieuwe fundering omdat deze onderhevig waren aan een grotere zakking dan de omliggende funderingen, met schade tot gevolg.
Lees meer...
 
2014
08
Oct
Kapconstructie Elleboogkerk 3e prijs bij Houtarchitectuurprijs 2014
Blog - Algemeen
Dinsdag 7 oktober 2014 is de uitreiking van de houtarchitectuurprijs 2014 geweest. De unieke en innoverende houten kapconstructie van de Elleboogkerk in Amersfoort is hierbij 3e geworden. In totaal zijn er 57 verschillende projecten ingezonden, hierbij kregen alleen het Rotterdam CS en de Karel Doorman in Rotterdam een hogere waardering dan de Elleboogkerk. De jury schreef over dit project het volgende:
Lees meer...
 
2014
07
Oct
Constructiebureau De Prouw gaat 3D
Blog - Nieuws
Vanaf november 2014 wordt bij De Prouw ook met Revit gewerkt, zodat tekeningen ook in een 3D omgeving kunnen worden uitgewerkt. Dit geeft ons tevens de mogelijkheid om projecten in de toekomst uit te werken in een 3D BIM-model om zo de snelheid, duidelijkheid en kwaliteit van de tekeningen te verhogen. 

Lees meer...
 
2014
07
Oct
Vocht in hout meten
Blog - Algemeen
Naast een capacitieve vochtmeter beschikt Constructiebureau De Prouw nu ook over een weerstandsvochtmeter (type FME van Brookhuis) om het vochtgehalte in verschillende houtsoorten te meten.
Lees meer...
 
2014
09
Sep
Kapconstructie Elleboogkerk genomineerd voor houtarchitectuurprijs 2014
Blog - Algemeen
De unieke houten vakwerkconstructie in de kap van de Elleboogkerk in Amersfoort is genomineerd voor de HoutArchitectuurprijs 2014. Constructiebureau De Prouw is bij dit project betrokken geweest als constructief adviseur en heeft aan de basis gestaan van dit constructieve ontwerp. In samenwerking met architectenbureau Verlaan & Bouwstra uit Vianen is de definitieve vorm vastgesteld, zoals deze nu is uitgevoerd. Op dinsdag 7 oktober zal moeten blijken of dit mooie project de beoordeling krijgt die het verdient.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 4