Egbert van Ede

Egbert van Ede - constructeur / projectleider

Sinds september 2009 werkzaam bij Constructiebureau De Prouw als constructief tekenaar, constructeur en projectleider. Tijdens en naast de studie werkzaam geweest bij Bartels Ingenieursbureau (vestiging Veenendaal) en Ingenieursbureau Van Roekel & Van Roekel te Rhenen.

Als één van de jongere krachten binnen het team opgegroeid in het digitale tijdperk. Het opstellen van berekeningen en het uitwerken van constructieve ontwerpen gebeurt dan ook altijd digitaal. Ook wordt er gewerkt met de modernste software en laatste stand der techniek. In de loop der jaren heeft Egbert een ruime ervaring opgedaan met allerhande constructieve uitdagingen. Variërend van het ontwerpen van het funderingsherstel voor een kerk, tot het beoordelen van schadegevallen en het berekenen van een ca. 10.000 m² grote boulevard langs de kust van Curaçao. Daarnaast houdt hij zich ook bezig met de constructieve uitwerking van kleinere en bijzondere projecten, zoals woning(ver)bouw en de stalen wenteltrappen van EeStairs.

Binnen het bedrijf richt hij zich o.a. op het werken in een 2D/3D omgeving met plaatprogramma's (EEM) en het automatiseren van bepaalde constructieberekeningen door middel van het opstellen van Excel-sheets.