Restauratie en renovatie

Zuiver restaureren (met authentieke materialen en technieken) komt zelden voor. Vaker is het een onderdeel van een renovatie. In deze rubriek zijn enkele projecten opgenomen die bij ons in uitvoering zijn of recent zijn opgeleverd. Behalve de “normale” constructiewerkzaamheden staat ons bureau bekend om het “out of the building” denken. Vooral bij oude objecten moet er gezocht worden voor een constructieve oplossing die niet altijd voor de hand ligt. Vaak hebben wij een oplossing als andere ingenieurs er niet meer uitkomen met de huidige voorschriften.

Nieuw- en verbouw

Constructiebureau de Prouw verzorgt ook adviezen voor nieuwbouw, met name die projecten waar extra aandacht vereist is of bijzondere constructies toegepast worden. Wij beschikken over een ruim archief van al onze werken sinds het begin van het bureau in 1956. Dikwijls komen de oude tekeningen van pas bij verbouwingen.

Bijzondere projecten

Deze rubriek is een verzameling van niet-alledaagse projecten, waarin ons bureau zich heeft gespecialiseerd. Naast het constructiewerk kunnen wij rechtbanken bijstaan als deskundige en adviseren advocaten bij rechtszaken.