Vossegatsedijk 2a
3981 HS BUNNIK
Tel: 030 2540888
 
  Postbus 164
3980 CD BUNNIK
buro@de-prouw.nl
Projecten ► Verbouw
Verbouw
Transformatie NDSM Scheepswerf te Amsterdam
Verbouw - Industrieel erfgoed
 

Herbestemming en consolidatie van diverse panden op de scheepswerf van de Nederlandse Dok en Scheepsbouw Maatschappij te Amsterdam, die van 1894 tot 1979 dienst heeft gedaan.
Lees meer...
 
Transformatie CSM-fabriek te Halfweg
Verbouw - Industrieel erfgoed
 

De herbestemming van het fabrieksgebouw tot onder andere kantoren. De verschillende gebouwen op het terrein zijn altijd gebruikt als suikerfabriek en worden verbouwd om dienst te doen in een nieuwe functie.
Lees meer...
 
Vestekerk / Jopenkerk te Haarlem
Verbouw - Bedrijfspanden

Verbouwing van de Vestekerk tot bierbrouwerij en horecagelegenheid. Hierbij is een nieuwe fundering en uitdagende inbouw gerealiseerd.

Lees meer...
 
Winkel van Sinkel te Utrecht
Verbouw - Bedrijfspanden

Diverse verbouwingen van het horecapand aan de Oudegracht naast het stadhuis, waarbij het oude interieur weer in ere is hersteld en een lift is toegevoegd voor een betere toegankelijkheid voor mindervaliden.
Lees meer...
 
Het huis van Rijkoompje te Veenendaal
Verbouw - Diversen
Het centrum van Veenendaal wordt uitgebreid en verbouwd. Een blikvanger in deze herstructurering is de Nard van Kreelpoort, ofwel het huis van Rijkoompje. Een monument dat in de bestaande situatie door de winkels aan het zicht onttrokken was. In de nieuwe situatie zijn de omliggende winkelpanden gesloopt en is het monumentale pand op een modern ogende staalconstructie geplaatst. Het pand is hiermee veranderd van een niet opvallend monument in een blikvangende bijzondere poort die de herstructurering van het centrum van Veenendaal kenmerkt.
Lees meer...
 
Lepelstraat 2 te Enspijk
Verbouw - Woningen
Het project betreft het herontwikkelen van een voormalige kosterswoning en school plus een uitbreiding aan het bestaande pand op de Lepelstraat 2 te Enspijk.
Read More
Lees meer...
 
Plaats van Samenkomst te Leiden
Verbouw - Diversen
Een grootschalige verbouwing aan de Cesar Frankstraat te Leiden, waarbij de bestaande binnentuin wordt verbouwd tot ontmoetingshal. De indeling van de grote zaal wordt gewijzigd en installaties gemoderniseerd.
 
Lees meer...
 
Plaats van Samenkomst te Heemskerk
Verbouw - Diversen
De Plaats van Samenkomst te Heemskerk is gebouwd in de jaren ’60 van de vorige eeuw. De laatste decennia is het gebruik van de ruimten veranderd, zodat de oude indeling met de relatief kleine hal niet meer praktisch was.
Lees meer...
 
Twijnstraat 65 te Utrecht
Verbouw - Woningen

Het pand aan de Twijnstraat 65, op de hoek van de Wijde Watersteeg te Utrecht behoort tot een van de oudere bouwwerken, waar in vroeger tijden de scheepswerven van Utrecht waren. Aan de Twijnstraat straalt het pand dat niet uit, want de gevel is in 1886 gerenoveerd, waarbij onder andere een winkelpui en bovenramen met glas-in-lood zijn aangebracht. In 2007 vertoonde het pand een ernstige scheefstand, waarbij het pand richting de Wijde Watersteeg leek te bezwijken. Een snelle aanpak was nodig.

Read More
Lees meer...
 
Boerderij te Utrecht
Verbouw - Woningen

De oorspronkelijke naam van de boerderij is “De Kleine Kuil”. De woning behoorde tot de vier boerderijen bij het landgoed Rhijnauwen, maar door de aanleg van de A27 is de boerderij afgesneden van het landgoed en ligt het nu in de gemeente Utrecht. In 2007 is de boerderij ingrijpend verbouwd, waarbij het exterieur zoveel mogelijk behouden is gebleven. Het interieur is gemoderniseerd tot comfortabele woning.

Read More

Lees meer...